Változik az M3-as metró közlekedése 2022. február 7-től munkanaponként

Az M3 metróvonal felújításához kapcsolódó munkálatok végzése miatt munkanaponként 21 óra után metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat Lehel tér és Kőbánya-Kispest állomások között, vagyis a hétvégén megszokott menetrend szerint közlekedik a metró.

– Az M3-as metró munkanapokon reggel és napközben változatlanul jár az északi és déli, azaz a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszon is, ekkor a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kell pótlóbusszal utazni.

– Esténként, 21 óra után a hétvégivel azonos közlekedési rend lép életbe, tehát a pótlóbuszok a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között járnak, a metró csak északon közlekedik.

Az északi és déli szakasz metróforgalmának biztosítása miatt a középső szakaszon korlátozott a munkavégzés időtartama, hiszen az M3-as metróvonal egyetlen felszíni kapcsolata a BKV Zrt. Kőér utcai járműtelepe. A kibővített vágányzár idején az alagútban végeznek rekonstrukciós munkálatokat és szállítási feladatokat.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazását használni, illetve annak kapcsolódó oldalát, valamint a metrófelújítás hivatalos honlapját figyelni.

Köszönjük az érintettek megértését és együttműködését!

Budapest
BKV
BKK
MFPI