Alkotói pályázat – 2022

HARMADIK ALKOTÓI PÁLYÁZAT – M3 METRÓFELÚJÍTÁS MÁS NÉZŐPONTBÓL

 

Az M3 metróvonal felújítása kapcsán harmadik és egyben utolsó alkalommal ír ki alkotói pályázatot a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága. A 2018-ban és 2020-ban már lebonyolított programunk során az ország egész területéről érkeztek pályaművek, óvodák, iskolák, oktatási intézmények és felkészítő pedagógusok is partnereink voltak abban, hogy különböző technikával készült színvonalas munkák közül válasszanak díjazottakat a zsűri tagjai.

A harmadik alkotói pályázat reméljük méltó befejezése lesz a sorozatnak így a metrófelújítás végéhez közeledve. Ismét ünnepélyes eredményhirdetésre és kiállításra készülünk a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria támogatásával és persze nagylelkű szponzorainknak köszönhetően izgalmas és értékes ajándékok várnak a díjazottakra.

Várjuk 3-23 éves pályázók alkotásait, egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő), az alábbi témakörökben:

1. LEGKLASSZABB ÁLLOMÁS SZERINTEM – Választhatod kedvenc állomásod ábrázolását vagy mutasd meg milyen lenne, ha Te tervezhetnéd meg valamelyik utasteret!

2. ÍGY KÉPZELEM EL A METRÓFELÚJÍTÁST – Az átépítés ideje alatt teljesen más arcukat mutatják az állomások. Utasok helyett építőanyagokkal, gépekkel és védőfelszerelésben dolgozó emberekkel találkozhatunk a peronon, az üzemi területeken és az alagútban.

3. KÖRNYEZETTUDATOSAN METRÓVAL – A metró gyors, kényelmes, környezetbarát. Mit gondolsz hogyan segíti környezetünk védelmét a kék metró?

4. AKADÁLYOKTÓL MENTESEN – Vannak, akik fürgén szaladnak le a mozgólépcsőn, vannak, akinek egy segítő kutya, vagy fehér bot támogatása szükséges, és vannak, akik kerekesszékkel közlekednek. A felújítás után az M3 metró mindenkinek elérhető lesz!

5. RENDKÍVÜLI HELYZETBEN – A metró szerepe, helyzete járványok, háborúk, rendkívüli körülmények között. A metrót kettős rendeltetéssel tervezték, és építették: alapvetően közlekedési funkciót lát el, szükség esetén pedig menedéket biztosít.

 

KATEGÓRIÁK: Rajz, festmény, grafika, fotó, videó, plakát, kollázs, szabadon választott technika.

A SZAKMAI ZSŰRI TAGJAI: Rumi Rózsa festőművész, művésztanár; Garami Gréta művészettörténész, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria igazgatóhelyettese; Labrosse Daniel francia-magyar képzőművész, illusztrátor, művészeti vezető és animátor.

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. január 30.

BEKÜLDÉSI LEHETŐSÉGEK: Interneten keresztül e-mailben az m3palyazat@bkv.hu címre. Postai úton a 1980 Budapest 8, postafiók 11, az Iktatónak címezve, „MFPI” jelzéssel. Személyesen a 1072 Budapest, Rákóczi út 42. II. emelet címre.

 

FONTOS! Minden műnek tartalmaznia kell az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét (e-mail, telefon), kiskorúak esetén a szülő, vagy felkészítőtanár elérhetősége szükséges. Amennyiben fontosnak érzi, a pályázó röviden leírhatja, milyen gondolat állt a mű elkészítése mögött. Egyénileg és csoportban is (maximum 5 fő) lehet pályázni! A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy műveiket a BKV Zrt. szabadon felhasználhassa a későbbiekben.

TÁMOGATÓINK: Buda Tower, Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., Budapest Park, Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Időcsapda.hu | Szabadulószobák, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Kölyökpark, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Vasúttörténeti Park, Memento Park – Szoborpark Múzeum, Postamúzeum, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, STRABAG Építő Kft., SWIETELSKY Magyarország Kft., Sziklakórház Atombunker Múzeum, Újszínház, VR Vidámpark.

KIEMELT TÁMOGATÓNK: SWIETELSKY Vasúttechnika Kft.

 

KÉRDÉS-ÉSZREVÉTEL: m3palyazat@bkv.hu

Budapest
BKV
BKK
MFPI