Forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt – mozgó terelések és útszűkületek

Mozgó terelésekre, munkaterületek melletti útszűkületekre, esetleges sávlezárásokra kell számítani 2023. április 17 – június 29. között az M3 metró felszíni autóbuszos pótlásának útvonalán. A forgalomkorlátozások a pótlás megszüntetése miatt szükségesek, mivel megkezdődnek a bontási- és helyreállítási munkálatok az M3 metrófelújításhoz kapcsolódóan.

Az érintett útszakaszok a következők:

– Északi irányban: Vak Bottyán utca (Lehel utcától), Kőér utca, Üllői út, Múzeum körút, Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Váci út (Petneházy utcáig).

– Déli irányban: Váci út (Petneházy utcától), Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Múzeum körút, Üllői út, Kőér utca, Vak Bottyán utca (Lehel utcáig).

 

A harmadik ütemben, 2023. május 30 – június 11. között a következő területeken várhatók változások:

– Váci út és Róbert Károly körút csomópontban, folytatódnak a csomóponti helyreállítások, esetenként és irányonként egy-egy sáv zárása és útszűkületek várhatóak.

Bajcsy-Zsilinszky úton az Anker köznél is elkezdődik a helyreállítás, ezért a Nyugati tér irányban a munkaterület vonalában korlátozásokra kell számítani.

Múzeum körút és Üllői út csomópontban a városból kifelé vezető oldalon, csak a belső sáv használható.

Kálvin térnél az Üllői úton, a városból kifelé vezető oldalon, a korábbi buszperon elbontása miatt – a munkaterület vonalában – sávlezárás és útszűkület várható.

 

A forgalomkorlátozások helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk!

Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett útszakaszon történő közlekedés során!

Türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük!

Budapest
BKV
BKK
MFPI