Folytatódnak a füstpróbák az M3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának Ferenciek tere és Deák Ferenc téri állomásain

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló két állomásán – Ferenciek tere, Deák Ferenc tér – 2022. október 8-tól november közepéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétvégén egésznap, hétköznap éjszaka 23:00-03:00 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

A második füstpróba helyszíne: Ferenciek tere állomás. A Kálvin tér és Arany János utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

A második füstpróba időtartama: 2022. október 16-20.

Fotó: Horváth Bence

Megértésüket előre is köszönjük!

Budapest
BKV
BKK
MFPI