Harmadik alkotói pályázat – M3 metrófelújítás más nézőpontból

Az M3 metróvonal felújítása kapcsán harmadik és egyben utolsó alkalommal ír ki alkotói pályázatot 3-23 éves korig a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága.

A 2018-ban és 2020-ban már lebonyolított programunk során az ország egész területéről érkeztek pályaművek, óvodák, iskolák, oktatási intézmények és felkészítő pedagógusok is partnereink voltak abban, hogy különböző technikával készült színvonalas munkák közül válasszanak díjazottakat a zsűri tagjai. Óriási élményt jelentett látni, hogy a gyerekek, fiatalok hogyan képzelik el a metrófelújítást, milyennek szeretnék látni az új állomásokat vagy éppen mit gondolnak a metró környezetvédelmi szerepéről.

Az első alkotói pályázat ünnepélyes eredményhirdetését és a díjazott művek kiállítását a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában tartottuk 2018 júniusában, majd szeptemberben a József Attila Színház előcsarnokában is tárlatot nyitottunk a zsűri által javasolt munkákból.

A második alkotói pályázat körülményei mostohák lettek, hiszen a járványhelyzet felülírta a számításainkat. Az ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás elmaradt, videóüzenetet készítettünk a díjazottaknak, az ajándékokat pedig postán küldtük el.

A harmadik alkotói pályázat reméljük méltó befejezése lesz a sorozatnak így a metrófelújítás végéhez közeledve. Ismét ünnepélyes eredményhirdetésre és kiállításra készülünk a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria támogatásával és persze nagylelkű szponzorainknak köszönhetően izgalmas és értékes ajándékok várnak a díjazottakra.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2023. január 30.

A szakmai bírálatra felkért művészek, a zsűri tagjai: Rumi Rózsa festőművész, művésztanár; Garami Gréta művészettörténész, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria igazgatóhelyettese; Labrosse Daniel francia-magyar képzőművész, illusztrátor, művészeti vezető és animátor.

A pályázatról bővebben IDE kattintva lehet olvasni.

Budapest
BKV
BKK
MFPI