Forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11 – május 13. között több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Negyedik ütemben 2022. április 25 – 26. között:

– A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződés előtt egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a belső egyenesen haladó sáv forgalma.

Ötödik ütemben 2022. április 28-án 21:00 órától másnap 5:00 óráig:

– A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek megszűnik a jobbra kanyarodás a belváros felé, a Váci úton.
– A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható.
– A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződés után egy rövid szakaszon időszakosan csak a belső egyenesen haladó sávon lehet közlekedni.

Hatodik ütemben 2022. április 27 – 30. között:

– Az Üllői út és Szentkirályi utca csomópontban sebességkorlátozásra, sávelhúzásra és útszűkületre kell számítani.

 

A közlekedést előjelző táblák segítik. A forgalmi rend változásokról folyamatosan friss információkat közlünk.

Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett szakaszon történő közlekedés során, és kísérjék figyelemmel tájékoztatásainkat!

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Budapest
BKV
BKK
MFPI