Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának három állomásán

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – 2022. február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétköznap 8-17 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

Az első füstpróba helyszíne: Semmelweis Klinikák metróállomás. A Nagyvárad tér és Corvin-negyed állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

Az első füstpróba időtartama: 2022. február 21-25.

Megértésüket előre is köszönjük!

BKV Zrt.

Budapest
BKV
BKK
MFPI