M3 metrófelújítás – Aktualitások 2021 utolsó hónapjában

Az M3 metróvonal belvárosi szakaszán az év utolsó hónapjában is markáns változásokkal szembesültünk a felújítás alatt álló állomásokon és az alagutakban.

A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokon néhol felsejlik az utasterek leendő látványvilága, színek, burkolati elemek, bútorok formájában. A mozgólépcsőket és a ferdepályás felvonókat már beépítették, sőt néhány méteren ki is próbálhattuk az új szerkezetet.

A Deák Ferenc téren ideiglenes teherlift üzemel a felvonóaknában, ami nagyban megkönnyíti a területen dolgozók munkáját. A gépészeti, azon belül is a biztonsági rendszerek – vízköddel oltó, valamint hő- és füstelvezetés berendezései – minden állomáson és vonali alagútban a helyükre kerültek, a három előrehozott átadású – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – állomáson jövő év januárjában már a tesztüzemek is elkezdődnek.

Az alagútban a bal vágány már megújult, a jobb vágánytérben pedig különböző munkafázisok zajlanak, a sínleerősítésektől egészen az áramellátást biztosító kábelek behúzásáig.

Mutatjuk KÉPEKBEN és VIDEÓN, mivel találkoztunk az elmúlt hetekben.

Fotók: Horváth Bence

Videó: Vincze Júlia

Budapest
BKV
BKK
MFPI