Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

A hatodik füstpróba helyszíne: Dózsa György út metróállomás. Az Árpád híd és a Lehel tér állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

A hatodik füstpróba időtartama: 2019. február 5-8.

A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja, megértésüket előre is köszönjük!

Budapest
BKV
BKK
MFPI