Pályázati feltételek felsőfokú oktatási intézmények hallgatói részére

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága pályázatot hirdet felsőfokú oktatási intézmények hallgatói részére az M3-as metróvonal felújításával kapcsolatban.

A tavaly novemberben elkezdődött felújítás hosszú idő óta az egyik leginkább figyelemmel kísért és a legtöbb fővárosi ember életére hatással bíró nagyberuházás. Ennek keretében - több szakaszban - megújul a teljes M3-as metróvonal, az állomások, a pályaszerkezet, illetve az akadálymentesítésre is sor kerül. Egy a modern kor kihívásainak megfelelő, XXI. századi metró épül tehát, amelyet büszkén vehetnek majd birtokba az utasok. A projekttel összefüggésben arra vagyunk kíváncsiak, hogyan látja azt a főiskolás-egyetemista korosztály, milyen a jövőre vonatkozó gondolataik vannak azzal kapcsolatban.

Számos nagyszerű díj is vár az első három helyezettre, valamint a közönségdíjas versenyzőre, többek között: értékes elektronikai eszközök (mások mellett GoPro kamera, fényképezőgép), fürdőbelépők, színház- és múzeumjegyek, bérletek, könyvjutalom. Lehetőség lesz meglátogatni a BKK FUTÁR központját, valamint bejárni a metrófelújítás építkezési területeit.

A pályaművek beadási határideje: 2018. május 26. Ennek végeztével a díjazott, illetve a szakmai zsűri (festő-, fotó-, képzőművészek) által arra alkalmasnak ítélt művekből kiállítás nyílik.

Az ünnepélyes díjátadóra 2018. június 26-án kerül sor a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, szeptemberben pedig a József Attila Színház Galériájában nyílik tárlat az alkotásokból.

A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy műveiket a BKV Zrt., valamint a Metró Felújítási Projekt Igazgatóság szabadon felhasználhassa a későbbiekben.

A művek elbírálásánál a szakmai zsűri minden pályázót a saját korosztályával mér össze.

További fontos részletek, úgymint a pályázati témakörök, a pályaművek beadásának pontos kritériumai - az alábbi PDF fájlban olvashatóak. Kérdés esetén az m3palyazat@bkv.hu e-mail címre várjuk a leveleket.

 

Budapest
BKV
BKK
MFPI