Actual

March developments in the southern section

Reconstruction works on the southern section of metro line M3 is currently proceeding according to schedule, despite the current COVID-19 pandemic situation. Work in both the tunnel and stations is being scattered throughout the area, and in the case of smaller service rooms, the process is organized in accordance with appropriate distances and hygiene standards.

The photo gallery of the works can be viewed HERE and the video summary HERE.

Photos: Bence Horváth

Video: Júlia Vincze

Aktualitások

Befejeződött az azbesztmentesítés az Ecseri úti metróállomáson

Véget ért az Ecseri úti metróállomás azbesztmentesítése 2020. március 27-én, ezzel befejeződött a déli szakasz teljes mentesítése.

Az eljárás munkavédelmi és környezetvédelmi szempontból kiemelten szigorúan és részletesen szabályozott munkafolyamat. A technológia időigényes és precíz munkavégzést kíván, speciális körülményekhez alkalmazkodva.

A mentesített területeken megtörténtek a jogszabályban előírt, akkreditált, független laboratórium által készített szálló rost koncentráció mérések, melyek alátámasztják, hogy a munkálatok következtében semmilyen egészségre ártalmas anyag nem került a környezetbe. A kiépített zónákat maradéktalanul elbontják, zavartalanul folytatódnak a bontási és rekonstrukciós munkálatok.

Minden azbesztmentesítést végző szakembernek köszönjük a körültekintő munkát, a lakosságnak pedig köszönjük a türelmet!

Budapest
BKV
BKK
MFPI